vineri, 31 iulie 2009

cu criza



Se pare ca vremurile devin din ce in ce mai grele. In mediul meu primesc semne din toate directiile. La fostul job, cel cu multe magazine, firma italiana care vinde haine, din toamna se externalizeaza toata administrarea. Si vor inchide si cateva magazine cum ar fi cel din Mall Plazza O_O. Presupun ca nu sunt singurii si cred ca prin toamna o sa bata vantul prin malluri nu numai lipsa de clienti dar si de magazine.
Iarsa un coleg din bransa spunea zilele trecute ca de la Siveco vor fi concediati 300
, in conditiile in care ei sunt 750. Li se vor mai da salariile pana prin septembrie. Ma gandesc ca dupa concediu sa incerc sa caut ceva mai sigur, pentru ca pe nisa asta e cam saturata piata si chiar si acum ma cam simt amenintat. Chiar daca-mi fac treaba, daca firma nu atinge bugetul nu au de unde sa-ti dea bani in prezent numai in departamentul meu avand neincasate cat bugetu pe o luna...
Ce este cel mai grav in situatia actuala e ca guvernul, presedintii, mrtii lor care mai sunt la conducere, nu au nici o treaba cu ce se intampla, sunt in alta lume. Ei isi vad de ale lor, sug cat pot ca vin alegerile, dupa care cred ca se va da drumu la curs si atunci sa vezi circ. Dar oricum nu vor fi altii care vor zice ca nu e vina lor, ca aia dinainte au administrat gresit, si vor suge si ei in continuare. Cacat de capitalism.
Un articol foarte frumos despre criza am gasit aici.


Niciun comentariu: