sâmbătă, 22 noiembrie 2008

In cautarea primei masiniDaca vrei sa cumperi un Seat citeste...
Cum depozitul meu la termen si-a atins termenul, am inceput sa caut masini cu gandul de a le si cumpara. In general cand cumpar ceva studiez mult piata, obiectul targului si targovetul, incerc sa-i fac un profil celui care vinde, merg dupa premiza ca fiecare om imprima obiectelor personale o particica din caracterul lui..etc.
Astfel ma uit la anunturile de pe net, cand gasesc ceva interesant ma duc la gugal si il intreb tot ce stie despre masina si vanzator, dupa nume, mail, nr masina si cel mai usor dupa nr de telefon.
Multi ii gasesc cu multe pagini de anunturi care unele nu mai pot sa le deschid decat din cache de la google, altii care se chinuie sa vanda masina de cateva luni si vezi ce pret a mai avut si tot asa.
Deci sa revin , atunci cand cumpar ceva si ajung in puctul de a vedea cevaul respectiv, deja sunt hotarat 80%, dar se pare ca la masini este un pic mai greu, fiind vorba si de o suma mai maricica, in jur de 7000 euro .
Astazi am purces a vedea un Seat 1.9 TDI 110 cai 7400 Euro 95000 km 2003. Cam asa arata anuntul pe autovit. Am fost cu Bogdanel care mai cunoaste una alta la masini , eu nici diferenta intre diesel si benzina nu fac...teoretic stiu multe dar ...
Vanzatorul avea un profil mai mult decat bun, 27-32 ani, lucra in domeniu cercetarii fizica atomica, vindea masina pentru ca mai avea un altea din 2005 care o luase pentru ca nevastasa nascuse o fetita acum 4 luni ...ce mai o imagine foarte buna. Bogdanel a mers cu masina si a fost placut impresionat, am calculat eu ca ar fi plauzibil si nr de kilometrii daca a mers zi de zi la Magurele la serviciu. Toate bune si frumoase. A lasat pretul al 7000 fara sa zic eu ceva ...
Am plecat cu gandul sa ne mai gandim :), urmand sa il sun dupa aia sa stabilim cand mergem cu ea la service ( acceptase si asta ). Ma sunat el insa dupa nici o ora cum ca la mai sunat unu care i-o lua imediat cu 6800 ..hmm, am zis eu, putin telenovelistica faza. I-am zis ca-i dau raspuns in cateva ore, urmand sa apelez la un prieten care ar fi trebuit sa fie coleg de serviciu cu el sa vad daca mai aflu ceva.
Am ajuns acasa si am dat cautare pe google la nr masinii ...si surpriza omul era pe forum la vw la sectiunea seat si avea doua posturi. Una din 2006 intreba ceva de bujii si una din 2008 septembrie ( cam de cand a pus masina la vanzare) in care intreba oamenii de acolo de ce pierde lichid de racire, ca a fost cu ea la service si nu au gasit nimic la furtunase sau bidoane...a concluzionat el dupa putin timp ca ar putea fi garnitura de chiuloasa fisurata.
Dupa ce am studiat putin problema mi-am dat seama ca ar putea fi mai rau sa fie blocu motor spart, pentru ca nu ii fierbea apa. L-am sunat sa-i spun sa i-o dea lu ala cu 6800 si i-am zis ca nu o iau din cauza ca masina are probleme. A dat-o la intors ca de unde stiu de chiuloasa ..iam zis ca de la el :) , a zis ca s-a rezolvat problema ca era un furtun ...i-am urat succes ..
Ce teapa era sa-mi iau, as face niste seo sa nu o ia altu care se gandeste sa caute pe google si nu mai gaseste nimic pentru ca poate isi sterge postarile amicul vanzator, dar nu cred ca poate.
Totusi pun nr de telefon 0729602677 si link pe forumu respectiv.
Maine ma duc in targ in vitan..la plimbare.
Revin si ii pun si nr la masina pentru ca e chiar nesimtit omu, a intrat pe forum si a scris povestea cu furtunu si a sters si nr masinii..so more seo B 43 UAV, teapa.


Un comentariu:

George spunea...

Se vede treaba ca omu e tepar de meserie. Am vrut sa iau si eu de la el (numaru de telefon e acelasi!) o geaca de motor pe care o dadea vezi doamne de originala. Da nam pus botul asa ca cred ca a tepuit pe altcineva. E amuzant insa ca si mie mi-a spus povestea cu cercetatorul, e mandru rau de el. Cred ca e primul incaltat in familie.