vineri, 30 noiembrie 2012

Am revenitNu stiu de ce nu am mai scris, chiar as fi avut ceva subiecte. O sa incep sa am o frecventa mai sustinuta a postarilor pentru ca, daca ma gandesc putin, imi si place.

Inactivitatea in scriere nu vine dintr-o supractivitate in altceva, chiar am mai trecut prin momente mai proaste, mai jos, care ai zice ca sunt generatoare de metafore si starnesc exteriorizari anonime asemeni unuia care striga singur in padure sau una care injura scufundata in piscina.

Am inceput sa capat o detasare fata de lumea exterioara, care la prima vedere s-ar identifica fiind singuratatea, dar nu e chiar asa. 
Grupurile altereaza puritatea individului. Aici ma refer la ideeile, principiile, parerile, gustul pe care le poti avea atunci cand esti parte integranta a unui grup. Cel mai bine este sa iti formezi aceste baze in singuratate, sa vina din tine, nealterate de mediul inconjurator. Apoi sa iesi sa ti le exprimi, sa alegi. 

Oamenii oricat de apropiati i-ai crede, ca si sistem de valori, credinta in ceva, gusturi, pareri..., nu sunt. Suntem cu toti diferiti, niste sisteme biologice extrem de complexe. In acest caz termenii generici asemeni incredere, prevedere, plan, strategie, nu sunt compatibile cu grupul.
Deci raman doar apanajul individului, se aplica numai sinelui, si atat.

Uneori ma pierd in prostia mea infantila, uit si cad in capcana asta. Din pacate sau din fericire, frecventa acestor momente "revelative" a fost mai mare in cazul meu si asemeni unui virus care-ti ataca organismul in mod repetat, in timp se creaza un sistem bun de autoaparare. Ohh...si al meu este de inalta clasa. Lipsa de incredere in exterior, esecurile de moment, prostia din jur, imi dau un boost intern. Si aici nu este vorba de un  sut in cur un pas inainte. Eu nu fac un pas, eu sar cu amandoua picioarele. Mai mereu asta a insemnat o schimbare.


Niciun comentariu: