luni, 10 mai 2010

Aventuri cu bugetariiWeekendul acesta am fost acasa la tara.
Cum duminica la ora 14 incepeam cursul de cisco, am plecat mai devreme de acasa pe la 11:30. Drumul Aexandria - Bucuresti destul de liber la ora pranzului, dar vremea era mohorata si erau averse de ploaie.

Cum cobori barajul de la Mihailesti si intri in Bragadiru este o biserica pe dreapta si o trecere de pietoni pependiculara pe aceasta. Cum vremea era urata si acolo este o usoara curba, desi sunt 2 benzi pe sens, ma feresc in aceea zona de a avea mai mult de 60 Km/h. Pe margine sunt lacuri si masini parcate. Un nene venea inspre mine pe marginea soselei spre trecerea de pietoni dar in mom can eu treceam peste trecere el mai avea cam un metru doi pana la trecere unde nu stiu daca vroia sa treaca sau vroia sa traverseze. Nici in spate nici in fata nu aveam nici o masina si eram pe banda 1.
Cand surpriza dintr-e mainile parca apare un nene cu sapca sfrijit de zici ca il topise ploaia. Ma trage pe dreapta. Opresc cam la 10 m de masina lor.
Sapcalie vine la mine. Ii zic sapcalie pentru ca era unu cam la 1.65, 22 - 25 ani, slab, de stateau hainele pe el ca pe gard, iar sapca era cu 2 numere mai mari decat capul lui si cred ca era marimea minima.

Ma intreaba daca stiu de ce m-a oprit. Ma gandeam ca poate m-a prins vrun radar, unde mi-as fi asumat vina pentru ca in general merg cu 60 - 70 in localitate si incetinesc doar in zonele unde stiu ca stau ei la panda. Am ramas masca si eu si ceilalti din masina, Mirela si fratemio, cand ala mi-a zis ca nu am dat prioritate pietonului si ca masina de pe banda 1 a putut sa dea dar eu nu am putut. I-am dat niste acte si mi-a zis sa dau masina mai in spate sa pot sa cobor sa merg la ei la maina. Aici deja am inteles ca baietii erau pe spaga, procedura nefiind aceasta.
I-am zis ca nu era nici o masina pe banda 1 si ca eu nu semnez nici un proces verbal daca nu imi arata o dovada.

Imi zice ca a vazut el. Ii zic, bine si eu am vazut altceva, eu fiind pe drum el fiind la adapost in masina si cu spatele. Cobor din masina si merg la ei.
Mirela era mai spume decat mine si nu am putut sa o tin masina si a iesit pusa pe scandal.

In masina era sapcalie si doi grasi, unu statea in spate si fuma. Sapcalie era pe post de baiat de mingii, sclavu alorlati doi care stateau la caldurica in masina. Sapcalie fiind mic si pricajit, invita clientii la maina lor unde nu mai este in inferioritate nici numerica nici intelectuala.
Mirela cand i-a vazut cum stau ei la caldurica si nu au nici pe aproape din atitudinea normala, a adugat ca voi scrie ca sunt in stare de ebrietate pe procesul verbal. Ceea ce i-a cam inmuiat pe cei trei ursuleti. I-am intrebat daca au norma de facut si mi s-a raspuns ca "nu, de luna viitoare o sa avem norma".


Am reusit sa o trimit inapoi la masina intr-un final. Am scazut putin tonul si am inceput sa joc rolul politistului bun. Le-am zis ca in genral, desi foarte rar, imi recunosc vina cand ese cazul, dar aici nu este cazul asa ca o sa le contest in instanta orice actiune si chiar cu precizarile de mai devreme cu privire la suspiciunea ca ei sa fi consumat alcool.
Sapcalie nu stia ce sa mai zica, oricum rolul lui era incheiat si ramasase blocat cu buletinu si procesu verbal in mana.

Grasu din drapta mi-a tinut o mica prelegere ca nu se procedeaza asa cu scandal ca Mirela nu trebuia sa iasa din masina ca nu ea era soferul, bla bla bla...
Sapcalie mi-a dat actele inapoi si am remarcat impreuna ca nici macar nu le datusem permisul. Mi-am luat actele si am plecat.
In zile astea in care se vorbeste de taierea cu un sfert din salariul bugetarilor, iata dovada ca in politia rutiera este prea putin un sfert ci este loc de o treime.
La ce ne foloseste al treilea politai care fuma pe bancheta din spate?!!! S-au sapcalie e prea mic si e cantitate neglijabila.


Niciun comentariu: