luni, 13 iulie 2009

La mareVineri dupa amiaza m-am hotarat sa merg la mare in weekend ca altfel ma plictiseam in Bucuresti.
Cei de la meteo au anuntat ca e rupere de nori. Tin sa precizez ca astia de la tv care anunta meteo sunt irelevanti si la acest domeniu al stirilor la fel ca si la celelalte.
Adica sambata pe la 12 nuntau ca o sa ploua dupa amiaza, apoi cum nu a plouat decat sambata noaptea anuntau ca ploua duminica. Duminica nimic, poate mai pe seara. La mare a fost soare si m-am bronzat destul de tare. Cred ca sursa meteo de la tv este yahoo.weather...

Asadar la 4:30 dimineata am plecat spre mare. La 8 eram pe plaja in Costinesti. Am ales Costinesti pentru a evita eventuala aglomeratie la intoarcere care s-ar fi creat daca veneam tocmai din 2 mai asa cum vroiam initial.
Mi-am dat seama de ce aleg romanii sa petreaca pe litoralul romanesc decat weeekendul.
Preturile sunt ok, cazare 100 ron si inca 100 pe mancare - 2 zile...motorina am benzinarie acasa. Drumurile relativ bune cu exceptia Constantei care te primeste frumos cu niste drumuri nerenovate din 92' care iti dau o prima impresie foarte proasta.
Problema litoralului nostru e ca nu ai ce face o saptamana. Practic sa faci plaja si atat. De mancat poti manca si acasa, de relaxat o poti face si in propriul fotoliu, altceva nimic. Cateva cluburi...nu toti sunt cluberi. Totul este ori vechi, ori kitch. Nu este nimic sa te atraga, nimic frumos.
Asa ca intr-o saptamana te cam saturi. Nici macar femei bune pe plaja nu mai sunt.
Poate nu se poate face nimic in aceasta privinta pentru ca nu este rentabil sa se investeasca in ceva care nu se poate vinde decat 3 luni pe an. In cati ani poti sa amortizezi investitia in ceva frumos...
Si poate din aceasta cauza fiind supraevaluat de la inceput, litoralul romanesc este in paragina acum. Totusi merge asa de un weekend.
Nu am zis nimic de Mamaia, acolo s-a mai facut cate ceva dar este prea mare inghesuiala, prea multe basini pe metru patrat, prea mult cocalarism. Ce supravietuieste din litoralul romanesc sunt acele statiuni care nu au fost supraevaluate. Adica partial Costinesti si Vama Veche. Aceasta imi este teama ca se afla intr-un usor proces de supraevaluare chiar acum si e pacat.
Am plecat pe la 1 jumate din Costinesti, a ajuns la 4. Pe autostrada am reusit sa fac recordu meu de deplasare terestra, 178 Km/h. Masina mai putea, eu nu.
Un weekend placut totusi pacat ca astazi a fost o zi foarte kkciasa la munca. Puternic in contrast cu zilele trecute si se anunta o saptamana la fel de nasola.
Seful ne-a motivat cu anuntul oficial ca bonusuri vor fi canci.
Noi sa fim sanatosi si sa avem de munca. Asta e mai important.


Niciun comentariu: