vineri, 24 aprilie 2009

Puradeii din Buzescu



Comuna aflata la 10 km de Alexandria si 20Km de Rosiori de Vede, se afla de dupa 90 intr-o continua transformare.
Aici se traieste mai intens, sunt mai multe de discutat pentru ca o parte considerabila este ocupata de tigani.
Tiganii sunt oameni (cam mult spus) de treaba in felul lor, in special cei care au cunoscut si saracia de pe timpul lu ceasca. Ceilalti nascuti dupa
90 sunt niste chestii cu doua picioare, cu haine sclipiciase, comunica prin niste sunete ciudate, umbla in carduri de minim 5, majoritatea sunt supraponderali pentru varsta lor. Desi nu au mai mult de 18 anisori majoritatea sunt insurati, logoditi s-au mai stiu eu cum se zice, ideea e ca au acasa o minora de aceasi rasa care pana la 20 de ani procreaza, cu cat mai repede cu atat mai bine pentru cresterea speciei.
Neaparat daca nu au scuter, au atv, iar cei cu parinti mai avuti au gip X5, X6, ml. Nu conteaza ca sunt analfabeti, sub 18 ani, ei fac plimbari cu atelajele pe ulitile satului, in special in zile de sarbatoare, Paste, revelion, cand sunt marii sanse sa fie si bauti. La un revelion, acum doi ani, unul a reusit in timp ce facea o liniuta cu mertzul, sa impodobesca un pom de pe margine cu proprii creeri. Se aduna pe la colturi, la un joc de barbut, miros a cocleala desi multi dintre ei nu au apucat sa cunoasca prelucrarea aramei iar principala lor preocupare este apostrofarea, agasarea celor care trec pe strada, cel mai comvenabil femeile, cel mai greu (asta am vazut ca fac si cainii) masinile.
Isi cumpara haine de doua ori pe an, si poarta aceleasi haine mereu, la fel ca personajele din desene animate. Chiar daca multi din ei sunt umflati pentru varsta ce o au mai exista si categoria celor slabanogi dar si acestia merg cu burta in fata. Ei sunt generatia viitoare a tiganilor din Buzescu. Ei sunt cei care nu vor reusii sa faca ceea ce parintii lor au reusit profitand de tranzitie, de naivitatea sistemului. Ei vor consuma tot ceea ce le ramane de la parinti si apoi vor pierii. Sunt o specie care este condamnata la disparitie inca de la aparitie.


Niciun comentariu: