miercuri, 9 iulie 2008

Schimbari climatice



Nopatea trecuta a plouat atat de tare incat pe la ora 3 am fost trezit de ropotele de ploaie.
Bucuria mai mare a fost ca si dimineata cerul era tot intunecat si sper sa se pastreze asa pentru ca dupa o noapte atat de uda ar urma o zi foarte calduroasa.
Dar nu vreau sa vorbesc despre incalzirea climei...
Chestia e ca incepe din ce in ce sa adie vantul schimbarii. Euro este in cadere libera de pe 24 Iunie si nu ma refer in raport cu leul pentru ca in raport cu leul o s-o incaseze mai rau prin August cand or sa vina capsunarii in tara si vor creste simtitor masa de valuta. Bursa londoneza este cazuta, iar in domeniul imobiliar se fac disponibilizari masive. De barilul de petrol nici nu mai vorbesc. Toate astea se propaga ca un domino. Ieri BNR a anuntat ca nu va mai permite bancilor sa ofere credite asa pe ochii frumosi si un fluturas, ci numai cu analiza de stres. Se incearca intens sa nu se mediatizeze prea mult situatia generala grava pentru ca pana si un zvon ca ceva se poate intampla poate duce la intamplarea lui. Cred ca dezvoltarea umana are un trend ascendent dar sinusoidal si tare mi-e teama ca am cam trecut de varf.
Ce ar urma ...americanii sa invadeze Iranul, hmm nu stiu daca mai apuca s-au nu mai au puterea necesara, sunt bolnavi... . Prevad, in timp, nasterea unui nou model de conducere, pentru ca democratia este cel mai subtil mod de a ingradii libertatile omului. Se va transforma lent in altceva, pote nici nu ne vom da seama. O sa ma gandesc si cred ca am sa dezvolt subiectul asta.


Niciun comentariu: